Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 24 de desembre del 2015

EL PESSEBRE A TERRASSA

El Pessebre de l'Ajuntament de Terrassa

Any rere any, la instal·lació del Pessebre de l'Ajuntament de Terrassa, situat al Raval de Montserrat, davant de l'Ajuntament, marca l'encesa de l'enllumenat de Nadal en la ciutat de Terrassa. 

Aquest any  2015, i per cinquè any consecutiu, el pessebre ha estat elaborat per l'Agrupació de Pessebristes de Terrassa.  Enguany el pessebre representa una establia típica, ocupa una base enjardinada de 40 metres quadrats.

El Pessebre, ha estat dissenyat per en Jordi Rodó i Puigoriol, acompanyat dels col·laboradors, Carme Carrique, Antoni López, Pere Giner i Ramon Rovira que han fet el muntatge.

El pessebre ha estat construït amb poliestirè, fustes i pastes de revestiment, a part de les figures típiques del Naixement.

L'any 1943 un grup de joves d'Acció Catòlica amb la presència del Regent del Sant Esperit, avui Catedral de Terrassa, Dr Ramon Sanahuja, van fundar l'Agrupació de Pessebristes de Terrassa. l'Agrupació des de l'any 1948 i de forma ininterrompuda i en subterrani de la Catedral ha presentat el seu pessebre oficial i des de l'any 1961, l'ha acompanyat d'una exposició de diorames. Exposició, que amb una petita aportació es poden contemplar cada any en la Catedral de Terrassa.

GL 41º 33' 47'' N - 2º 00' 29'' E.  TERRASSA

 Pessebre de l'Ajuntament de Terrassa, Raval de Montserrat
Foto: AF Jordi Plana
 
Pessebre de l'Ajuntament de Terrassa i Raval de Montserrat.
Foto: AF Jordi Plana

Façana de l'Ajuntament de Terrassa amb l'enllumenat de Nadal 
2015 Foto: AF Jordi Plana

Deixem el Pessebre oficial de l'Ajuntament de Terrassa i seguim amb la tercera passejada per Terrassa, just davant de la Casa del Baró de Corbera, tot aprofitant per desitjar-vos un bon Nadal i un pròsper any 2016.

TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

Jordi Plana i Nieto
Ex-regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa
1987 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada