Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 6 de desembre del 2015

ELS AMICS DE LES ARTS

Els amics de les Arts Terrassa

Mentre fem la cerveseta aprofitem per fer una ullada a les moltes pintures que cobreixen totes les parats del cafè dels Amics de les Arts, la majoria de pintors locals i que corresponen a donacions a l'entitat. El cafè-bar està situat a la primera planta i obre finestres als carrers Sant Pere i Teatre.

Els Amics de les Arts ocupa l'edifici que fa cantonada amb els carrers Teatre i Sant Pere des dels anys 30, els Amics van adquirir l'any 2003 la primera planta de l'antic Círcol Egarenc (Carrer Sant Pere 46-50), edifici entre mitgeres, situat al costat de l'antic Hotel Pompidor, també anomenat Hotel Peninsular, planta baixa i tres pisos, totes les finestres ornamentades amb relleus clàssics i frontons barrocs, coronat per una cornisa dentelada. Bastit per l'arquitecte Jeroni Granell l'any 1887, per encàrrec de Pasqual Sala. 

Aquesta adquisició, possiblement va salvar l'edifici dels estralls de l'especulació urbanística, una de les sales més més remarcables del Círcol era el saló de ball, conegut com a Saló dels Miralls, utilitzat com a sala de banquets de l'Hotel Peninsular, enderrocada els anys 70. Estil arquitectònic Eclèctic.

Els Amics de les Arts compta amb un cafè-bar que funciona com espai social, Sala d'Exposicions, Sala d'Actes, estudi de pintura, un aula multidisciplinària, sales d'arxiu i d'assaig del Cor, i dues sales de conferències i projeccions (sala Jacint Morera i sala Joaquim Vancells). A més, el Club de Jazz (Jazz Terrassa) gestiona l'espai de la Nova Jazz Cava (Passatge Montoliu) i organitza el Festival de Jazz, que té presència a diversos espais de la ciutat. Jazz Terrassa ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi l'any 2005.

GL 41º 33' 52'' N - 2º 00' 44 E. TERRASSA

Ens han passat les hores parlant de pintors que han fet la seva obra a Terrassa com: Vancells, Lozano, Camí... i la meva companya aprofita per magnificar els de la seva terra familiar, els pintors de l'escola olotina com Vayreda, Congost, Mir Mas de Xexàs... Hem arribat a les tres quarts de sis de la tarda i tenim entrades per una obra de Jordi Galceran al Teatre Principal. Deixem els Amics de les Arts i ens dirigim al Teatre Principal, sortim,
caminem 75 m sense baixar la vorera i entrem al Principal.


Els Amics de les Arts de Terrassa. Foto: AF Jordi Plana


Els Amics de les Arts de Terrassa. Foto: AF Amics de les Arts


Els Amics de les Arts de Terrassa. Cafè-bar.
 Foto: AF Amics de les Arts


El Círcol Egarenc. Primera planta propietat dels Amics de les Arts.
Foto: AF Jordi Plana



TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa
1987-2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada