Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 11 de desembre del 2015

FARMÀCIA ALBINYANA

Farmàcia Albinyana de Terrassa

Avui dissabte dotze de setembre, ens trobem a tretze dies de la festa de Nadal, com cada any ens dirigim a la Fira de Santa Llúcia de Terrassa que cada any té lloc a la Plaça Vella de la Ciutat, les paradetes estan obertes des de les 10 del matí a dos quarts de dues i de les cinc de la tarda a dos quarts de 9 del vespre.

Sortim de casa a les 10 del matí i ens dirigim cap a la Fira, passem per la Rambla d'Ègara, tombem, entrem al Raval de Montserrat i ens topem  amb la Farmàcia Albinyana (Raval de Montserrat, 48), ens aturem i aprofitem per fer algunes fotografies del singular edifici.

És un edifici situat entre mitgeres, que té una planta baixa i dos pisos, la planta baixa està ocupada per la farmàcia, per tal va ser concebuda com a local comercial i els dos pisos són habitatges. 

El portal d'accés està decorat amb majòliques i petxines reomplerts de trencadís. Al primer pis podem observar que es repeteix l'esquema però aquesta vegada en el balcó. 

L'edifici està acabat a manera de merlets escalonats amb ceràmica vidriada.

La decoració interior de la botiga és molt interessant, destaca el treball amb ferro forjat, la ceràmica vidriada i les pintures murals de Joaquim Vancells. També són  d'en Vancells les ceràmiques i els esgrafiats de la façana.

L'edifici havia allotjat la confiteria de la vídua Carné (1908) i es obra de Joaquim Vancells i Vieta (1910), d' estil modernista.

GL 41º 33' 46'' N - 2º 00' 32'' E. TERRASSA


Farmàcia Albinyana, Foto: AF Jordi Plana

Farmàcia Albinyana, Foto: AF Jordi Plana

Interior de la Farmàcia Albinyana, Foto: AF Viquipèdia

Farmàcia Albinyana, Foto: AF Jordi Plana

Deixem la Farmàcia Albinyana, caminem tot el Raval de Montserrat, tombem a la dreta pel carrer Cremat , recorrem tot el carrer i arribem a la Plaça Vella, les campanes de la Catedral toquen dos quarts d'onze, totes les paradetes de la Fira de Santa Llúcia ja han obert i els terrassencs baden de parada en parada abans de comprar les figuretes del pessebre per aquest Nadal.




TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

Jordi Plana i Nieto
Ex-regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa
1987-2011



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada