Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 13 de desembre del 2015

FIRA DE SANTA LLÚCIA

Fira de Santa Llúcia de Terrassa

Hem arribat a la plaça Vella, ja fa estona que els paradistes de la Fira de Santa Llúcia han aixecat les lones que cobreixen les seves parades, els terrassencs, majoritàriament parelles amb nens petits, tafanegen de parada en parada tot cercant el caganer de l'any o aquella figureta que, any rere any fa augmentar les escenes del Pessebre de Nadal.

La Fira de Santa Llúcia de Terrassa. El dia vuit de desembre era el dia destinat per estrenar els abrics i la roba d'hivern, més o menys per aquests dies s'iniciaven les festes de Santa Llúcia, festes que a la ciutat de Terrassa es feien a la Plaça Vella.

Després de la missa del rosari que es feia a l'església del Sant Esperit, avui Catedral de Terrassa. La Festa de Santa Llúcia era molt important a Terrassa, al Sant Esperit es cantaven els goigs de Santa Llúcia, durant els anys 50 i 60 es feien concerts, balls de sardanes, balls de de saló i òpera.

La Fira de Santa Llúcia es coneguda per tots els terrassencs i terrassenques  perquè tots des de petits a grans hem passejat per la Plaça Vella per tal de comprar alguna figureta, ja sigui de terrissa o de plàstic per el Pessebre de Nadal.

La Fira de Santa Llúcia de Terrassa, instal·lada a la Plaça Vella, inicia el cicle de les festes de Nadal a  la nostra ciutat i en ella es poden trobar tots aquells elements que fan possible la decoració de les nostres llars de cara a la celebració del Nadal: arbres, ara de plàstic o cultivats, figuretes de fang, suro, establies, suro, llums, espelmes, boles per l'arbre...Cal dir que per la protecció del medi, ja no es pot comprar ni molsa ni boix grèvol, però s'han trobat bones rèpliques sintètiques.

Aprofitant que són festes de Nadal, visitarem els pessebres de la Catedral de Terrassa i el Pessebre de l'Ajuntament que cada any es fa al Raval de Montserrat.

GL 41º 33' 56'' N - 2º 01' 10 E. TERRASSA


Fira de Santa Llúcia. Plaça Vella 13/12/2015, vuit del matí.
Foto: AF Jordi Plana

Fira de Santa Llúcia. Plaça Vella 13/12/2015, vuit del matí.
Foto: AF Jordi Plana

Fira de Santa Llúcia. Plaça Vella 13/12/2015, sis de la tarda
Foto: AF Jordi Plana

Fira de Santa Llúcia. Plaça Vella 13/12/2015, sis de la tarda
Foto: AF Jordi Plana

TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA
Jordi Plana i Nieto
Ex-regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa
1987-2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada