Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 6 de desembre del 2015

LA CASA JACINT BOSCH

 Casa Jacint Bosch. Terrassa
Tot seguint amb el nostre passeig des del Mercat de la Independència, deixem el Raval de Montserrat, trenquem a l'esquerra i pugem el lleuger pendent del carrer Sant Pere, en arribar al cap damunt i just al costat de la casa del Sastre d'Olesa, trenquem a la dreta i entrem en el carrer del Teatre, un cop passada la seu del Amics de les Arts ens topem a la mateixa vorera amb la Casa Jacint Bosch, seu de la millor colla castellera del món, els Minyons de Terrassa.

La casa Jacint Bosch, és un dels edificis més emblemàtics del casc antic de Terrassa, situat al carrer del Teatre 4, és una casa protegida com a bé cultural d'interès local, fou bastida per l'arquitecte Josep Ros i Ros a partir del projecte de l'any 1912.

És un edifici entre mitgeres, que consta de planta baixa i de dos pisos. La façana és simètrica en relació a la tribuna situada al pis principal. Tribuna ortoèdrica sostinguda per quatre columnes de capitells florals i amb una barana al damunt que fa de balcó del segon pis, la tribuna consta de cinc finestres, dues laterals i tres al davant, aquestes amb vidres glaçats amb un motiu que representa un castell dels Minyons.

La façana correspon a un ordenament clàssic que incorpora elements modernistes com: brancals amb columnes, timpans ceràmics, guardapols, capitells i la cornisa. 

L'edifici presenta un coronament amb gablets corresponent a cada línia de finestres, també es destacable la seva porta de fusta i vitralls de marcat estil modernista, així com la ceràmica del cancell.


Des de 1988 és la seu dels Minyons de Terrassa. Estil Modernista.

GL 41º 33' 52'' N - 2º 00' 46'' E. TERRASSA

Deixem la Casa Jacint Bosch, el rellotge marca les 3 de la tarda i sense baixar de la vorera donem unes quantes passes i entrem als  Amics de les Arts, que sorprenentment està obert, per una vegada puntualitat britànica!, demanem una Estrella Damm, la bevem i tot seguit accedim a l'edifici del Círcol Egarenc, avui dia ocupat en part pels Amics de les Arts.


 Casa Jacint Bosch, carrer del Teatre 4. Foto: AF Jordi Plana

Casa Jacint Bosch, detall de la tribuna i portalada. 
Foto: AF Jordi Plana

 Casa Jacint Bosch. Detall del cancell porta i passadís.
Foto: AF Jordi Plana

Casa Jacint Bosch, detall de la tribuna del pis principal.
Foto: AF Jordi Plana

TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA


Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa
1987-2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada