Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 17 de febrer del 2016

CARRER DEL PASSEIG

El carrer del Passeig és un carrer situat entre la plaça Mossèn Jacint Verdaguer i el carrer del Passeig Comte d'Ègara i amb cantonades amb els carrers Nou de Sant Pere, Joaquim de Paz, Sant Josep, Sant Cristòfol i Bernat de l'Om. És un carrer de voreres estretes, en el que la urbanització dels dos costats va iniciar-se durant la segona meitat del segle XIX.

Final del carrer del Passeig, des de la plaça Mossèn Jacint 
Verdaguer. Foto, AF Jordi Plana.

Comencem la passejada des de la part final del carrer del Passeig (entrada a la plaça Mossèn Jacint Verdaguer). A ma dreta ens trobem amb una vorera de més amplada situada davant del Magatzem Salvans, edifici d'estil modernista, bastit per l'arquitecte Lluís Muncunill i Parellada l'any 1901. L'edifici avui dia alberga una oficina del Banc de Sabadell.

 Magatzem Salvans. Foto, AF Jordi Plana.

Caminem unes quantes passes per l'estreta vorera de ma dreta del carrer del Passeig en direcció al Passeig Comte d'Ègara, arribem a la cruïlla amb el carrer Nou de Sant Pere i just a l'esquerra i fent cantonada hi ha la Casa Antoni Pous, arquitectònicament: obra popular, bastida per l'arquitecte Lluís Muncunill i Parellada, l'any 1907. Avui dia alberga la llar d'infants Bambi.

  Casa Antoni Pous. Foto, AF Jordi Plana

Seguim caminant en direcció al Passeig Comte d'Ègara, avui és diumenge i el rellotge marca les 8 del matí, pel carrer ni una ànima, silenci i una temperatura primaveral, tot i que estem en els primeres dies del mes de febrer, és un bon dia per passejar. Arribem a la cruïlla del carrer del Passeig amb el carrer de Joaquim de Paz i a la cantonada de ma esquerra trobem la Casa Emili Soler, bastida també per Lluís Muncunill i Parellada, l'any 1917 i aprofitant el projecte de la Casa Antoni Pous.

Casa Emili Soler. Foto, AF Jordi Plana.
 
Caminant unes poques passes travessem la cruïlla del carrer del Passeig amb el carrer de Sant Josep i ens plantem en la cruïlla del carrer del Passeig amb el carrer de Sant Cristòfol. En la vorera de ma dreta hi ha un conjunt de cases obreres, totes iguals, construïdes entre els anys 1859 i 1873, pel mestre d'obres Jacint Matalonga i conegudes popularment com les cases de Cal Maurí

Cal comentar que la majoria d'aquestes cases, juntament amb les del carrer Sant Cristòfol, han estat reformades conservant la façana i l'estructura i avui dia encara s'està rehabilitant alguna d'elles, totes elles segueixen tenint ús residencial (cal dir que van bastant buscades).

 Cases de Cal Maurí. Foto, AF Jordi Plana.

Davant de les Cases de Cal Maurí hi ha part de les instal·lacions de la Confederació Empresarial Comarcal de Terrassa (CECOT), fent cantonada amb el carrer del Passeig i el carrer Bernat de l'Om.

Part del darrera del complex d'oficines de CECOT.
Foto, AF. Jordi Plana.


Cruïlla del carrer del Passeig amb el Passeig Comte d'Ègara.
Foto, AF Jordi Plana.
Hem arribat a l'inici del carrer del Passeig, al fons ja veiem el carrer del Passeig del Comte d'Ègara, trenquem a ma dreta pel carrer Bernat de l'Om i ens dirigim cap el carrer Sant Pau...

GL 41º 33' 54'' N - 2º 00' 51'' E

TERRASSA - VALLÈS OCCIDENTAL - CATALUNYA 

TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA
Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa
1987 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada