Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 5 de febrer del 2016

EDIFICI DE CORREUS

L'edifici de Correus de Terrassa, està situat en la Plaça de Mossèn Jacint Verdaguer núm 16. Està edificat en el terreny on s'ubicava l'edifici de l'Agrupació Regionalista, bastit per l'arquitecte Lluís Muncunill i Parellada l'any 1905 i d'estil modernista, aquest va ser enderrocat a finals de la dècada dels 50 per construir-ne l'oficina de Correus.  

L'edifici havia estat també la seu de l'Escola Municipal de Música de Terrassa (acabada la guerra civil), que després va ser ubicada a la Masia Freixa i avui dia està situada en el Campus Universitari, al costat del Parc de Vallparadís.

L'edifici de Correus, correspon a l'estil oficialista del règim franquista i no té cap interès des del punt de vista arquitectònic, tot el contrari de l'edifici modernista que va ser enderrocat per construir-lo durant el franquisme.

Edifici de Correus de Terrassa. Oficina central. Foto, AF Jordi Plana.
L'edifici de Correus comparteix mitgera amb el Magatzem Corcoy, té la façana principal amb la plaça Mossèn Jacint Verdaguer i fa cantonada amb la plaça Rosa Puig situada entre aquest edifici i l'Escola de la LLar.

L'edifici és una construcció de planta rectangular, formada per planta baixa, un entresòl de gran alçada i tres pisos.

La planta baixa que no presenta una distribució simètrica té cinc obertures: una porta a l'esquerra, una porta d'accés per a la càrrega i descàrrega de correspondència i tres finestres petites rectangulars a la dreta.

L'entresòl presenta una gran porta central de vidre, a banda i banda de la porta d'accés hi ha sis finestres rectangulars agrupades de tres en tres. Tota la façana està recoberta de plafons de pedra imitant línies de carreus. 
La façana dels tres pisos és de maó vist amb set finestres rectangulars per pis, les del primer sobre una franja de pedra que imita set balcons.

L'edifici està coronat per una cornisa recta de pedra.

Façana del semi-soterrani i de la planta baixa. Foto, AF Jordi Plana.

A l'entresòl s'accedeix per una escala de l'amplada de la porta per tal de guanyar part de l'alçada del semi-soterrani de la planta baixa

Cal comentar que l'edifici de Correus trenca l'ordenació urbanística de la plaça Mossèn Jacint Verdaguer en el que fa referència a la seva volumetria, l'edifici dobla en alçada al Magatzem Corcoy amb el que comparteix la mitgera.

GL 41º 33' 58'' N - 2º 00' 48'' E. TERRASSA

Edifici de l'Agrupació Regionalista. Bastit per Lluís Muncunill 1905. 
Foto, AF Arxiu Tobella.
  
TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA
Jordi Plana i Nieto
Ex-regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa
1987 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada