Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 23 de març del 2016

LA PLAÇA DE LA CASA ALEGRE

Aquesta plaça està situada al carrer del Nord i ocupa l'espai que va deixar l'enderroc de la Casa Alegre, núm 69 del carrer del Nord i part dels jardins de la Casa Puigarnau núm 67 del carrer del Nord. La plaça que té per façanes: al nord l'edifici de baixos més dotze pisos construït l'any 1966 (en el lloc ocupat pels jardins de la Casa Alegre), al sud la façana de la casa Puigarnau, amb els seus plafons, a l'est el carrer del Nord i a l'oest el carrer Sant Leopold, va ser construïda l'any 1977.

Detall de la Plaça que ocupa la desapareguda Casa Alegre.
Foto, AF Jordi Plana.

La plaça té forma rectangle amb un trapezi isòsceles afegit en el seu extrem oest (carrer Sant Leopold). La plaça és la coberta del pàrquing que va construir-se pels residents dels pisos del carrer Sant Ignasi, que té la seva entrada entre la plaça i l'edifici de pisos construït l'any 1966 per la immobiliària INVASA. La plaça és molt senzilla, està pavimentada amb rajoles blanques i vermelles formant tretze rectangles vermells emmarcats per les rajoles blanques. Pràcticament no presenta mobiliari urbà, llevat de sis bancs situats en angle en el vèrtex de la plaça que formen el carrer del Nord i l'entrada al pàrquing.

 Edifici que forma la Façana nord de la plaça. Foto AF Jordi Plana.

Al sud la plaça està delimitada per la façana nord de la Casa Puigarnau que presenta els seus plafons d'estuc amb motius florals a la plaça.

Casa Puigarnau que determina la façana sud de la Plaça.
Foto, AF Jordi Plana.

GL 41º 34' 02'' N - 2º 00' 48'' E. TERRASSA
 
Caminem deu metres pel carrer del Nord en direcció a la plaça Mossèn Jacint Verdaguer, passem per el davant de la Casa Puigarnau i ens aturem en front les façanes de les cases Pere Comerma...

TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA 

Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa, 1987 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada