Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 11 de març del 2016

PLAÇA DE L'ANÒNIMA

La plaça de l'Anònima és un espai públic rectangular situat entre els carrers de Fra Bonaventura Gran (façana nord), la part del darrera de dos edificis amb façana al carrer d'Arquimedes (façana est), l'edifici de l'antic economat de la SAPHIL, avui dia Celler del Cava (façana sud) i el carrer de Galileu, que tanca el rectangle (façana oest). La plaça té un petit promontori central cobert de gespa, la xemeneia de l'Anònima gairebé al vèrtex de la plaça entre el carrer Fra Bonaventura Gran i les façanes del darrera dels edificis del carrer d'Arquimedes i a la seva esquerra una font. Un petit camí pavimentat envolta la xemeneia i uns quants bancs de fusta amb estructura de ferro colat es disposen al voltant de la plaça.

Plaça de l'Anònima, façana oest. Foto, AF Jordi Plana.

Els elements més significatius de la plaça són l'edifici de l'antic economat de la SAPHIL, que forma la façana sud de la plaça i que avui dia és una botiga de caves, vins i licors, coneguda com El Celler del Cava.


Façana sud de la plaça de l'Anònima. El Celler del Cava.
Foto, AF Jordi Plana.

L'altra construcció destacada de la plaça de l'Anònima és la xemeneia de l'antiga empresa llanera, de fet la plaça és va fer per deixar a la vista tota la xemeneia, després del tancament de la fàbrica l'any 1991, construïda l'any 1961, està catalogada com a bé d'interès local.


Façana est de la plaça de l'Anònima, detall de la base de la
xemeneia. Foto, AF Jordi Plana.

Detall de la xemeneia de l'Anònima. Foto AF Jordi Plana.

Deixem la plaça de l'Anònima i ens dirigim a una altra plaça que va sorgir també de l'enderrocament d'un altra fàbrica tèxtil, caminem cap el capdamunt del carrer de Galileu, passem per davant de la placeta de la màquina de tren i arribem a la rambla d'Ègara...

GL 41º 33' 54'' N - 2º 00' 19'' E. TERRASSA

TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa, 1987 - 2011
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada