Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 17 de maig del 2016

CARRER SANT IGNASI

El set de desembre de 1873, durant el mandat de l'alcalde de Terrassa, Jaume Vallhonrat i Rovira (01/01/1869 - 02/01/1876) l'Ajuntament decideix obrir un carrer entre el carrer de Sant Leopold i el carrer de la Societat, l'actual carrer de Sant Ignasi.

L'Ajuntament de Terrassa pren l'acord d'anomenar al carrer, C/ de Sant Ignasi, l'any 1892 durant el mandat de l'alcalde de Terrassa, Miquel Homs i Rosés (31/01/1892 - 1/01/1894), però el carrer no restaria acabat fins l'any 1896, durant el mandat de l'alcalde de Terrassa, Josep Ventalló i Vintró (01/07/1895 - 17/10/1897). El carrer de Sant Ignasi és un carrer molt curt que va del carrer de Sant Leopold al carrer del Nord. En aquest carrer destaquen: la façana lateral de la Casa Ignasi Escudé Galí, situada a la cantonada del carrer Sant Ignasi i carrer del Nord i a l'altra banda un bloc de pisos situat en els jardins de de la Casa Alegre, construït l'any 1966 i davant del bloc de pisos un fragment del claustre de Sant Pere de Puel·les que es trobava als jardins de la Casa Alegre.



A la fotografia es pot apreciar tot el carrer de Sant Ignasi, en el primer
pla el carrer del Nord i al fons el carrer Sant Leopold.
Foto, AF Jordi Plana.

La façana dreta del carrer de Sant Ignasi està formada en gran part per la tanca del jardí de la Casa Ignasi Escudé Galí, casa que té la façana principal en el carrer del Nord.

Casa Ignasi Escudé Galí situada a la cantonada entre el carrer del
Nord i el carrer de Sant Ignasi. Foto, AF Jordi Plana.

Davant de la tanca del jardí de la Casa Ignasi Escudé, a l'altra vorera hi ha un fragment del Claustre de Sant Pere de Puel·les, formant una composició de deu arcs gòtics, sostinguts per columnes quadrilobulades amb capitells decorats amb motius vegetals, les columnes estan sobre un basament format per deu motllures en forma de rosassa.

Fragment del claustre de Sant Pere de Puel·les. 
Foto, AF Jordi Plana.

Darrera del fragment del claustre i ocupant el terreny dels jardins i la Casa Alegre, trobem un gran edifici de pisos, construït l'any 1966, l'amplària d'aquest té la mateixa longitud del carrer Sant Ignasi i una plaça formada per la coberta del pàrquing de l'edifici de pisos, construït l'any 1977.

Edifici i plaça construïts en els terrenys de l'antiga Casa Alegre, que
es trobava a la cantonada entre el carrer de Sant Ignasi i del Nord.
Foto, AF Jordi Plana.

 Detall del carrer Sant Ignasi i els seus elements característics.
Imatge aèria. Font Google Earth.

GL
Sant Ignasi-Sant Leopold 41º 34' 04'' N - 2º 00' 46'' E. 
Sant Ignasi-Sant Leopold 41º 34' 04'' N - 2º 00' 50'' E.
TERRASSA

TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa, 1987 - 2011

1 comentari:

  1. L'edifici del carrer Sant Ignasi té més de 7 pisos i es va construir l'any 1966 ja fora de la normativa urbanística del moment per la seva alçària.
    Això va aixecar l'oposició d'alguns regidors del govern municipal franquista els quals van callar després de ser subornats amb l'obsequi primer d'un pis i després d'un segon. La corrupció en la Terrassa franquista ja funcionava.

    ResponElimina