Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 10 de maig del 2016

FONT DEL ROSSINYOL

Deixem el grup escultòric d'Àngel Màdico, Relacions de l'espai, i prenem un camí que té la seva entrada entre l'avinguda 22 de Juliol i el carrer Puig i Cadafalch, el camí ens porta a l'interior del Parc de Vallparadís, caminem en direcció sud per l'antic llit del torrent Moner, ara pavimentat, i envoltat d'espesa vegetació, passegem fins quedar sota les esglésies de Sant Pere, que ens queden a la nostra dreta, arribat a aquest punt, trobem dues fonts.
En el talús dret i sota les esglésies de Sant Pere, la Font de Santa Maria (tancada per qüestions de salubritat pública) i en el talús de l'esquerra la Font del Rossinyol.

 Font del Rossinyol. Torrent Monner (Parc de Vallparadís).
Foto, AF Jordi Plana.
La Font del Rossinyol, està situada a la vessant de llevant del torrent Monner del Parc de Vallparadís. És una de les poques fonts naturals que queden dins de la ciutat de Terrassa i com és de suposar, segons les anàlisi d'aigües realitzades l'any 2013 per l'Ajuntament de Terrassa, l'aigua no és apta per al consum humà.

Font del Rossinyol. Foto, AF Jordi Plana.

La font va ser recuperada i ara és doble, la part inferior correspon a la font natural que segueix brollant i no reuneix les condicions per poder-la beure, sobre la font antiga l'Ajuntament de Terrassa va instal·lar una aixeta amb una conducció d'aigua de la Mina Pública d'Aigües de Terrassa i aquesta sí que és apta pel consum humà.

 Detall de les dues fonts, la de l'aixeta correspon a l'aigua de boca.
Foto, AF Jordi Plana.

La font té dues plaques, una amb el nom de la font (Font del Rossinyol) i l'altra que aconsella no beure aigua de la font inferior, aigua que es deixa corra i s'aconsella beure l'aigua de l'aixeta superior. La font natural, situada a ras de terra, raja durant tot l'any, al costat d'aquesta font trobem la Font del Tintorer, també molt coneguda...

GL 41º 34' 02'' N - 2º 01' 11'' E. TERRASSA

Situació de la Font del Rossinyol, vista aèria. Font Google Earth

TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa, 1987 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada