Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 4 de setembre del 2016

AVINGUDA DE CAN BOADA DEL PI

L'avinguda de Can Boada del Pi té el seu inici en la Ronda de Ponent i acaba en el Camí de Can Boada, és una avinguda a cavall entre els barris de Can Boada Nucli Antic i Can Boada del Pi, dividits per la riera del Palau sobre la que passa l'avinguda gràcies a la construcció d'un pont.

Quan vaig pensar el projecte d'aquest blog, Passejant per Terrassa, vaig fer una programació del que seria tractat, l'estructura que tindria i el que calia comentar per donar a conèixer la ciutat de Terrassa (desprès de 187 entrades, el blog ha tingut un 40% d'entrades internacionals, EUA, Rússia, Alemanya, Regne Unit, Canadà, França, Ucraïna, Xina, Argentina, Brasil, Xile i d'altres en menys quantitat), ara bé, en aquesta programació no estava previst parlar d'una avinguda com la de Can Boada del Pi, però la presència en aquesta avinguda de tres construccions protegides com a béns culturals d'interès local, la fan mereixedora de tenir una entrada que faci referència a l'avinguda, juntament amb la resta de carrers destacats de la Ciutat de Terrassa.

Avinguda de Can Boada del Pi. Foto, AF Jordi Plana.


 Ubicació de l'ermita del Sagrat Cor de Jesús, de la masia de
Can Boada i de la Masia Marcet, avinguda de Can Boada del
Pi. Font Google Earth.

La masia de Can Boda, que té els seus orígens al segle XIII, dóna nom al barri de Can Boada, dividit en dos, Can Boada del Pi que alberga les tres construccions comentades i Can Boada Nucli Antic.

La masia de Can Boada té una llarga història, la documentació més antiga que fa referència al mas data de l'any 1239, la masia rep el nom de la família Boada que resideix en aquest indret l'any 1558.

Masia de Can Boada. Foto, AF Jordi Plana.

Davant de la masia de Can Boada hi ha un altre edifici, la Masia Marcet, encarregada pels propietaris d'aquesta a l'arquitecte Lluís Muncunill i Parellada, segons projecte de l'any 1910, d'estil noucentista i d'inspiració barroca.

Masia Marcet. Foto, AF Jordi Plana.

Unes passes en direcció a la Ronda de Ponent i en un petit turó enjardinat hi la l'ermita del Sagrat Cor de Jesús bastida per l'arquitecte Josep Maria Coll i Bacardí l'any 1910, el mateix any que Lluís Muncunill i Parellada feia el projecte  de la Masia Marcet.

Ermita del Sagrat Cor de Jesús. Foto, AF Jordi Plana.

GL
Avda de Can Boada del Pi - Camí de Can Boada 41º 34' 18'' N - 1º 59' 48'' E.
Avda de Can Boada del Pi - Ronda de Ponent 41º 34' 13'' N - 1º 59' 58'' E.

TERRASSA - VALLÈS OCCIDENTAL - CATALUNYA

TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa, 1987 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada