Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 20 de setembre del 2016

FACULTAT D'ÒPTICA I OPTOMETRIA DE TERRASSA

Passejant pel Passeig Vint-i-dos de Juliol, des de l'Estació del Nord i en direcció al monument de la Dona treballadora, tot caminant per la vorera de la dreta, arribem a un edifici de maó vist, de planta rectangular, amb dos patis interiors que donen a la construcció la forma d'un 8. L'edifici ocupa una illa limitada pels carrers: Urquinaona (façana sud), Escultor Armengol (façana est), Passeig 22 de Juliol (façana nord) i Violinista Vellsolà (façana oest), en la que la FOOT té la façana principal.

Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (UPC). 
Foto, AF Jordi Plana.

La Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa, depèn de la UPC i està situada en el segon campus de Catalunya desprès del de Barcelona, el Campus de Terrassa. Actualment el nombre d'alumnes matriculats a la FOOT està al voltant dels 500. En el primer cicle s'imparteixen els estudis de Graduat en Òptica i Optometria. En el segon cicle, s'imparteixen els estudis oficials de Màster Universitari en Optometria i Ciències de la Visió. La FOOT és col·laboradora amb la ONG, Òptics x mÒn i amb la Càtedra UNESCO sobre, Visió i desenvolupament, concedida a la UPC el 5 de març de 2002.

Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (UPC). Font, Google Earth

A la façana del Passeig Vint-i-dos de Juliol, de composició asimètrica, observem tres grans finestrals, rectangulars de vidre, que comparteixen la planta baixa i el pis, situades a l'esquerra de la façana. Les quatre façanes de l'edifici són de maó vist amb obertures rectangulars de de vidre i teulada plana.

Façana principal de la FOOT del C/Violinista Vellsolà.
Foto, AF Jordi Plana.

La façana principal té una gran portalada rectangular de vidre, sota un porxo sostingut per nou columnes de ferro, amb quatre portes d'accés de vidre i ferro a les que s'accedeix per una rampa per tal de suprimir les barreres arquitectòniques.

La FOOT és un dels darrers equipaments educatius que configuren la Terrassa del segle XXI i que es varen implementar a Terrassa per la bona tasca del consistori terrassenc presidit per l'alcalde Manuel Royes i Vila ( 20/04/1979 - 12/04/2002). La FOOT va afegir-se al gran Campus Universitari de Terrassa que va tenir la seva llavor inicial en l'Escola Industrial de Terrassa, fundada l'any 1902, gràcies a la suma d'esforços de molts empresaris tèxtils terrassencs, de l'Ajuntament de Terrassa presidit per l'alcalde Joan Salas i Morral (01/01/1902 - 10/06/1903) i del diputat terrassenc al parlament espanyol, Alfons Sala i Argemí.

 Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa. Façana del Passeig
Vint-i-dos de Juliol. Foto, AF Jordi Plana.

L'any 1986 l' Ajuntament de Terrassa cedeix a la UPC uns terrenys situats entre els carrerrs: Urquinaona, Violinista Vellsolà, Escultor Armengol i Passeig Vint-i-dos de Juliol per tal de construir el nou edifici de la FOOT. El 24 d'abril de 1990 es posa la primera pedra amb la presència de l'alcalde de Terrassa Manuel Royes i Vila, l'arquitecte del nou edifici, Enric Rello, el Rector de la UPC, Gabriel Ferraté, i el director de l'Escola Industrial, Josep Ribé. El 27 d'abril de 1993 fou inaugurat el nou edifici, bastit per l'arquitecte Enric Rello. 

Deixem el Passeig Vint-i-dos de Juliol, i tot passejant baixem en direcció a l'Estació del Nord, baixem pel carrer del mateix nom fins arribar a la placeta de Saragossa, trenquem pel carrer del Teatre, passem per davant del Teatre Principal i caminem fins arribar al carrer de Sant Pau, seguim caminant fins arribar al carrer de la Font Vella, un dels carrers més emblemàtics del casc antic de Terrassa...

GL 41º 34' 07'' N - 2º 01' 26'' E. TERRASSA - VALLÈS OCCIDENTAL - CATALUNYA

TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa, 1987 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada